Fysioterapia

terapiakeskus Norther

Terapiakeskus NorTher sijaitsee Rovaniemellä, Norvajärven järvi- ja vaaramaisemassa.

Terapiakeskus

Terapiakeskuksen moderneissa ja ratsastusterapian sekä eläinavusteisen terapian toteuttamista varten suunnitelluissa tiloissa toimivat Pohjois-Suomen ensimmäiset ratsastusterapeutit: 

  • fysioterapeutti-ratsastusterapeutti Sirpa Lehtinen-Bohm (Terapollet tmi) ja
  • psykoterapeutti-ratsastusterapeutti Minna Wasenius (NorTher Oy). 

Terapiakeskuksen tiloissa ja ympäristössä NorTher Oy:n toiminta- ja fysioterapeuteilla on mahdollisuus käyttää toimintamuotoina eläinten kanssa ja luonnossa toimimista, erilaisia käytännön työtoimintoja sekä verstas- ja puutarhatoimintoja. Terapiakeskuksessa toimii myös erityisratsastuksenohjaaja, joka tuottaa yksilöllisesti räätälöityä ratsastusta erityistä tukea tarvitseville.
Terapiakeskuksessa asuu kymmenen ratsastusterapiatyöhön koulutettua hevosta ja monia muita terapiatyössä toimivia eläimiä. 

Toimitilat

Keskuksessa on tallitilojen lisäksi 

  • kaksi vastaanottotilaa asiakas- ja perhekäyntejä varten
  • kotoisa odotustila saattajille ja inva-Wc.

Pihapiirissä on turvallinen, aidattu ja valaistu ratsastuskenttä, terapiatyötä varten suunnitellut maastoreitit ja eläintenhoitotilat, verstas, pieni kasvimaa sekä nuotiopaikka, johon on esteetön kulku myös liikuntarajoitteisille.

Norvan-Länsitie 343

96900 Saarenkylä

puh. 0500 995 484

Hevoset

Islanninhevosruuna Askur (Askur fra Kuuma)

om. NorTher Oy
Synt. 2003

Askur on hevosporukan tyyni luottosälli, järkevä, rauhallinen ja peloton pikkuruuna. Askurilla on vahva rakenne, pyöreä selkä ja tasaiset liikkeet. Askur on seurallinen ja sympaattinen  hevonen, jolta löytyy tarpeen tullen päättäväisyyttä ja leikkimieltäkin.  Askur on  pikkuvarsojen viisas ja lempeä setäkaveri. 

Shetlanninponitamma Elli (Jelex)

om. Norther Oy
Synt. 2009

Elli on tyyni ja ystävällinen, mutta päättäväinen pikkutamma. Huoleton kipittäjä, taitava ja turvallinen kärryponi. 

Jekuntekotaitoinen. Osaa nähdä joka tilanteen poninmentävät reijät

Shetlanninponiori Aatos (Korven Aatos)

om. NorTher Oy
Synt. 2018

Elli-ponin valloittava varsa. Aatoksella on aina jekku mielessä ja pile silmäkulmassa, se on rotunsa edustajien tapaan älykäs ja oppivainen, myös silloin, kun ei tarvitsisi olla. Sosiaalinen, rohkea ja eloisa terapiaponin alku. 

 
 

Norjalainen kylmäverinen ruuna Sven (Svene Fröy)

Om. NorTher Oy
Synt. 2002

Sven on lauman Hessu Hopo. Ulkonäöltään rock, mutta omaa erittäin lempeän ja herkän luonteen. Nauttii hoivasta ja huomiosta. Näkee joskus ”pikku-ukkoja” polun varrella, leivänpalasesta laittaa itsensä vaikka millaiseen solmuun!

Suomenhevostamma Taika (Juhannus-Senssi)

Om. NorTher Oy
Synt. 2000

Taika on järkevä, sisukas ja ystävällinen hevonen, joka reagoi asioihin nopeasti ja vaistoaa herkästi ihmisen tarpeet ja tunteet. Taika on maailman työteliäin typsy. Se lähtee innokkaasti työhön keleistä piittaamatta ja yrittää aina parhaansa. Vasta-alkajien kanssa Taika on loputtoman kärsivällinen, tyyni ja turvallinen kuljetin.

Suomenhevosruuna Voima (Korven Voima)

Om. NorTher Oy
Synt. 2012

Taikan valloittava varsa. Lupsakka ja lapsirakas nuori hevonen, jonka askellajit ovat mukavat istua. Voima on hevoslauman leikittäjä, joka pitää vanhemmat laumatoverinsa liikkeessä.    

Tilastotamma Ella (Argenta)

Om. Sirpa Lehtinen-Bohm / Terapollet tmi
Synt. 2005

Lempeä ja yhteistyöhaluinen kaunokainen. Positiivisuuden perikuva.

Suomenhevosruuna Teuvo (Jonnin Kloppi)

Om. Sirpa Lehtinen-Bohm / Terapollet tmi
Synt. 2006

Teuvo on oikea unelmahumma, reipas ja työteliäs, mutta rauhallinen jössikkä. Hevoslaumassa se on sosiaalinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa.