Käyntiosoite:

Norvan-Länsitie 343

96900 Saarenkylä

Sijaintimme

 

Postiosoite:

NorTher Oy

PL 8

96101 ROVANIEMI

 

Hevosavusteinen psykoterapia

 

NorTher Oy:ssä hevosavusteista psykoterapiaa tuottaa psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti, ratsastusterapeutti Minna Wasenius.  minna.wasenius@norther.fi

Hevosavusteista psykoterapiaa Minna tuottaa Kelan, terveyskeskusten kuntoutustyöryhmien, sairaanhoitopiirien sekä vakuutusyhtiöiden kustantamana. 

 

Hevosavusteinen psykoterapia on tavoitteellista, psyykkisen häiriön poistamiseen tai lievittämiseen tähtäävää ammatillista terveydenhuollon toimintaa. Hevosavusteisessa psykoterapiassa olennainen hoitava elementti on tavoitteellinen vuorovaikutusprosessi asiakkaan, hevosen ja terapeutin välillä. 

  

Hevosavusteisessa psykoterapiassa harjoitellaan havainnoimaan omia oletuksia, toimintatapoja, reaktioita ja tunteita suhteessa hevoseen, toimintaan ja terapeuttiin. Terapiassa opetellaan rakentavaa kommunikointia ja suhteessa olemista. Talliympäristö, hevonen vuorovaikutuskumppanina ja liikekokemus luovat mahdollisuuksia asiakkaan hyvinvointia häiritsevien uskomusten ja tunteiden terapeuttiseen työstämiseen. Liikekokemuksen kautta terapiatyöskentelyn piiriin saadaan myös esikielellisiä, kehollisia muistoja sekä niihin liittyviä varhaisia uskomuksia ja tunnetiloja. Hevosavusteisen psykoterapian avulla harjoitellaan rakentavia vuorovaikutus- ja toimintatapoja sekä luodaan mahdollisuuksia uusiin terveisiin tunnesäätely- ja käyttäytymismalleihin.

 

Hevosavusteisesta psykoterapiasta Yle Areenassa (Maija-Liisa Juntti - Uula Kuvaja):

http://areena.yle.fi/1-2902099 

 

Enkä huoli huolimahan:
annan huolia hevosen,
suuripäisen päivitellä.
Hevosell' on pää parempi,
kaulasuonet kantavammat. 
(Kanteletar)