Fysioterapia

Erityisryhmien ratsastus

Erityisratsastus

Erityisratsastus on harrastustoimintaa, joka on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat yksilöllistä ohjausta tai haluavat edetä harrastuksessaan tuettuna ja omassa tahdissaan.

Tavoitteena erityisratsastuksessa on hevosenkäsittelytaitojen ja ratsastuksen oppiminen asiakkaalle soveltuvalla tavalla ja hänen erityistarpeensa huomioiden. Toiminnan ohessa opitaan myös muun muassa toisesta huolehtimista, vuorovaikutustaitoja, kehon hallintaa, motoriikkaa sekä välineiden käyttöä.

Erityisratsastustunneillamme ratsastavat esimerkiksi kehitysvammaiset, autistiset tai jonkin liikuntavamman omaavat asiakkaat. Asiakkaina on myös sosiaaliseen tai tunne-elämään liittyvien syiden vuoksi erityistä tukea tarvitsevia ratsastajia.

Tuntien sisältö räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Käytämme tarvittaessa myös kuvia toiminnanohjauksen ja kommunikaation tukena. Huomioithan, että harrastustoimintaa varten ratsastaja tarvitsee oman vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Suomen Ratsastajainliiton jäsenyyden (minkä tahansa ratsastusseuran jäsenyys) kautta harrastajat saavat ratsastukseen vapaa-ajan vakuutuksen. 

Toiminnallinen tallitunti

Toiminnallinen tallitunti on erityisryhmille suunnattua harrastustoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on opetella hevosenkäsittelytaitoja, ohjeiden mukaan toimimista ja viettää mukavaa aikaa talliympäristössä. Tunnit voivat luoda valmiutta ratsastusharrastuksen aloittamiseen tai tukea jo alkanutta harrastusta. Tuntien sisältö muotoutuu asiakkaiden toiveiden ja erityistarpeiden mukaan. Tunti voi sisältää esimerkiksi hevosen hoitamista, hevosenkäsittelyharjoituksia, hevosiin liittyvien tehtävien tekemistä tai tallin arkipäiväisiin tehtäviin tutustumista. 

Erityisratsastuksen ohjaaja:

Riikka työskentelee erityisratsastuksen ohjaajana kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa. Koulutuksena hänellä on Suomen Ratsastajainliiton vammaisratsastusohjaajan tutkinto.  Riikan ohjaamille tunneille voivat osallistua ratsastajat erityisryhmistä sekä kuka tahansa ratsastuksen alkeisopetusta haluava.  

Hinnasto:

Erityisratsastuksen yksilötunti

42,00€/60 min/hlö

27,00€/30 min/hlö

Tutustumiskerta 20,00€/60 min/hlö

Toiminnallinen tallitunti

Hinta esim. 52,00€/45 min / 3hlö

Tutustumiskerta puoleen hintaan! Tai kerro toiveesi ja kysy tarjous!

Hinnat sisältävät tarvittaessa avustajan. Hox!  Peruuttamattomista kerroista veloitamme normaalin hinnaston mukaisesti. Peruutukset pitää tehdä hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä.

Kertaliput

Viiden kerran kertalippu 30 min 128,25 € / lippu

Viiden kerran kertalippu 60 min 199,50 € / lippu

Kymmenen kerran kertalippu 30 min  243,00 € / lippu

Kymmenen kerran kertalippu 60 min  378,00  € / lippu

Lisätietoa tunneista ja ajanvaraukset:

Riikka Niemi

p.040-7042667

riikka.niemi@norther.fi

 

Ohjaaja