Lääkinnällinen kuntoutus, perheterapia

Käyntiosoite:

Hallituskatu 20 B (2. kerros)

96200 Rovaniemi

p. 0500 - 995 484

Sijaintimme

 

Postiosoite:

NorTher Oy

PL 8

96101 ROVANIEMI

norther@norther.fi

Psykoterapia, perhe- ja pariterapia

NorTher Oy toimii Kelan kuntoutuspalveluiden ja Kelan vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen (psykoterapia, perheterapia) palveluntuottajana Lapin vakuutuspiirin alueella.

Psykoterapia on tavoitteellista, mielenterveyden ongelman tai häiriön poistamiseen tai lieventämiseen tähtäävää ammatillista toimintaa. Se pohjautuu vakiintuneeseen ja koeteltuun psykologiseen tietopohjaan ja sen tavoitteet ja menetelmät määritellään asiakkaan ja terapeutin välisessä terapiasopimuksessa. Psykoterapioita toteuttavat psykoterapeutit, joilla on Valviran hyväksymä terapiakoulutus ja -kokemus.

Perheterapiassa tavoitteena on perheen sisäisen / puolisoiden välisen vuorovaikutusjärjestelmän muuttuminen ja myönteisten voimavarojen löytäminen perheenjäsenten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Perheterapiaa ja pariterapiaa käytetään joko itsenäisenä hoitomuotona tai muiden psykoterapioiden tukihoitona. Esimerkiksi lapsen tai nuoren yksilöpsykoterapian tueksi tarvitaan usein perheen osallistumista hoitoprosessiin. Perheterapeutilla on oltavaValviran hyväksymä perheterapiakoulutus. 

 

Jokaisen talven sydämessä on väräjävä kevät, ja jokaisen yön hunnun takana on hymyilevä aamunkoitto.
- Kahlil Gibran -