Käyntiosoite:

Norvan-Länsitie 343

96900 Saarenkylä

Sijaintimme

 

Postiosoite:

NorTher Oy

PL 8

96101 ROVANIEMI

 

Uutisia

Ei uutisia

Erityisryhmien ratsastus

 Riikka Niemi erityisratsastuksen ohjaaja

 

Riikka työskentelee erityisratsastuksen ohjaajana kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa. Koulutuksena hänellä on Suomen Ratsastajainliiton vammaisratsastusohjaajan tutkinto.  Riikan ohjaamille tunneille voivat osallistua ratsastajat erityisryhmistä sekä kuka tahansa ratsastuksen alkeisopetusta haluava.  

Lisätietoja tunneista sekä ajanvaraukset

 

Riikka Niemi

p.040-7042667

riikka.niemi@norther.fi

 

 

 

Kysy ratsastuksesta

Terapiakeskus NorTherin kartta

Erityisratsastus


Erityisratsastus on harrastustoimintaa, joka on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat yksilöllistä ohjausta tai haluavat edetä harrastuksessaan tuettuna ja omassa tahdissaan.

Tavoitteena erityisratsastuksessa on hevosenkäsittelytaitojen ja ratsastuksen oppiminen asiakkaalle soveltuvalla tavalla ja hänen erityistarpeensa huomioiden. Toiminnan ohessa opitaan myös muun muassa toisesta huolehtimista, vuorovaikutustaitoja, kehon hallintaa, motoriikkaa sekä välineiden käyttöä.

Erityisratsastustunneillamme ratsastavat esimerkiksi kehitysvammaiset, autistiset tai jonkin liikuntavamman omaavat asiakkaat. Asiakkaina on myös sosiaaliseen tai tunne-elämään liittyvien syiden vuoksi erityistä tukea tarvitsevia ratsastajia.

Tuntien sisältö räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Käytämme tarvittaessa myös kuvia toiminnanohjauksen ja kommunikaation tukena.

 

Hinnat

 

 

Toiminnallinen tallitunti

 

Toiminnallinen tallitunti on erityisryhmille suunnattua harrastustoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on opetella hevosenkäsittelytaitoja, ohjeiden mukaan toimimista ja viettää mukavaa aikaa talliympäristössä. Tunnit voivat luoda valmiutta ratsastusharrastuksen aloittamiseen tai tukea jo alkanutta harrastusta.

Tuntien sisältö muotoutuu asiakkaiden toiveiden ja erityistarpeiden mukaan. Tunti voi sisältää esimerkiksi hevosen hoitamista, hevosenkäsittelyharjoituksia, hevosiin liittyvien tehtävien tekemistä tai tallin arkipäiväisiin tehtäviin tutustumista.